آیا شما یکی از افرادی هستید که به تازگی شناختهاید که کبد چرب دارید؟ آیا به دنبال راهکارهای موثری برای بهبود سلامت کبد خود میگردید؟ آیا به دنبال غذاهای مفید برای کبد چرب گرید 2 هستید؟ اگر بله، پس در جای مناسب هستید.
تعریف کبد چرب
کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) یک اصطلاح کلی برای طیف وسیعی از بیماری های کبدی است که بر افرادی که الکل مصرف میکنند یا اصلا الکل مصرف نمیکنند تاثیر میگذارد. این بیماری در نتیجه تجمع چربی به دلیلی غیر از مصرف زیاد الکل در کبد بروز میکند. کبد چرب غیر الکلی عموماً نشانهای ندارد و با پیشرفت میتواند به استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) تبدیل شود، که یک شکل تهاجمی از بیماری کبد چرب است و ممکن است به اسکار پیشرفته (سیروز) و نارسایی کبدی منجر شود.
مواد غذایی مناسب کبد چرب
خبر خوب این است که می توانید رژیم غذایی خود را برای کاهش خطرات هر دو نوع بیماری تطبیق دهید. اگر اضافه وزن دارید، باید با تغییر رژیم غذایی کم کالری، حداقل 10 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید. شما می توانید این کار را با افزایش مصرف سبزیجات تازه، میوه و گیاهان پر فیبر و با کاهش مصرف شکر اضافه شده، نمک، چربی ترانس، کربوهیدرات های تصفیه شده و الکل انجام دهید. برخی از مواد غذایی مناسب کبد چرب که گنجاندن آن در رژیم غذایی افراد مبتلا به کبد چرب خالی از لطف نخواهد بود، عبارتند از:
سبزیجات: اگر هنوز در مورد فواید سلامتی ناشی از خوردن سبزیجات متقاعد نشده اید، در اینجا یک دلیل دیگر برای مصرف لوبیا، اسفناج، کلم بروکسل و دیگر سبزی ها وجود دارد. آزمایش ها نشان داده اند که کلم بروکلی به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک میکند. خوردن هر گونه سبزی می تواند به کاهش وزن کمک کند، که به نوبه خود در درمان کبد شما موثر است. همچنین به شما احساس سیری زودرس می دهد و کالری کمی دارد. علاوه بر این، محتوای غنی از فیبر آن می تواند به شما در کاهش سطح کلسترول خون کمک کند .
ماهی: خوردن ماهی برای مبارزه با کبد چرب موثر است. ماهی سالمون، ساردین، ماهی تن و قزل آلا همگی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که می تواند به کاهش سطح چربی در کبد و کاهش التهاب آن کمک کند. همچنین یک جایگزین سالم برای گوشت است، زیرا پروتئین را فراهم می کند و در عین حال به شما این فرصت را می دهد که از مصرف چربی گوشت یا مرغ اجتناب کنید.
تنظیم میزان کالری دریافتی
برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی، یک استراتژی مهم کاهش وزن است. حتی ۵% کاهش وزن بدن میتواند میزان چربی کبد را کاهش دهد. البته این کاهش وزن باید اصولی و با سرعت منطقی باشد.
طبق گفته انجمن گوارشی آمریکا، فرد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی معمولا باید برای مشاهده نتایج مثبت کاهش وزن از یکی از این دو روش استفاده کند: یا روزانه حدود ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کالری دریافت کند و یا کالری دریافتی روزانه خود را ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کالری کاهش دهد. این مسئله به توده بدنی فرد و میزان کالری دریافتی حال حاضر او بستگی دارد.
منبع: https://www.sira.fit/
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0